
Kinderen, jongeren & jongvolwassenen zijn de toekomst, dat weten we allemaal zeker. Iedereen wil ze zien uitgroeien tot sterke, kritische en gezonde volwassenen.
En in dat gezond opgroeien, is mentale gezondheid van immens belang. Het is zó belangrijk dat we hen vandaag al leren over weerbaarheid, zelfzorg en veerkracht. Het is van immens belang dat ze op school mogen leren over wat verbindend communiceren is, hoe authentiek leiderschap eruit ziet en op welke manieren ze met hun emoties kunnen omgaan.
En aan die kar trekt ommetoer graag mee. Ommetoer biedt programma's en workshops aan voor scholen over zelfzorg, veerkracht, communicatie, emotieregulatie, studiebegeleiding, verbinding en nog zoveel meer én dat voor kleuters tot universiteitsstudenten.
Ben jij klaar om jouw leerlingen/studenten uit te dagen en te inspireren en zo mee te bouwen aan een verbonden toekomst? Neem dan vandaag nog contact op en laten we ons samen inzetten voor de volwassenen van morgen.

WAT DENK JE HIERVAN?

inspireer jouw leerlingen met thema's als zelfzorg, emotie-regulatie, communicatie,
verbinding, veerkracht en authentiek leiderschap.

zet in op mentaal welzijn en veerkracht bij de leerlingen, zodat ze zich niet alleen steviger voelen, maar ook beter scoren.

beleef de kracht en de magie van ervaringsgericht werken, zodat de inhoud een wéten in plaats van een kennen wordt.

durf met elkaar vertragen, zodat er ruimte komt voor vernieuwing, welbevinden en verbinding.
EXPERTISE?
JAZEKER!
Als leerkracht in het buitengewoon onderwijs heb ik jarenlange ervaring in het werken met leerlingen en studenten van alle leeftijden en niveaus. Mijn kennis van de klaspraktijk en de leerplan- of ontwikkelingsdoelen zorgt er ook voor dat het aanbod volledig afgestemd kan worden op wat er nodig is voor de klas of groep.
Er zijn ook programma's mogelijk voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften. Ommetoer heeft ruimte expertise in oa. ASS, AD(H)D, STOS, cognitieve beperking etc.



verbindende activiteiten en formats in de natuur en rond het vuur zodat de leerlingen zich opnieuw mogen leren verbinden op een offline manier.
ontwerp van educatieve materialen rond welbepaalde thema's om ook leerkrachten te ondersteunen in het integreren van deze inhoud in de klaspraktijk.

diepgaande workshops aangepast aan het niveau de studenten over thema's zoals zelfzorg, verbinding, communicatie, veiligheid, authenticiteit, communicatie, authentiek leiderschap, welbevinden, motivatie & zingeving.
ON THE MENU


begeleiding die volledig is afgestemd op de vraag en de doelgroep en steeds op maat ontworpen wordt, zodat het naadloos aansluit bij wat nodig is.

creatieve en prikkelende invulling van bezinningsmomenten, retraites, inlevingsdagen of schoolprojecten.

VRAAG JOUW BEGELEIDING AAN
is dat een ja?

Ben je er klaar voor om je leerlingen dat te geven wat ze nodig hebben om gezonde, kritische en stevige volwassenen te worden? Wil je niet enkel inzetten op inhoud en kennis uit boeken, maar ze ook toegang geven tot de inhoud en kennis in zichzelf?
Neem graag contact en vertel me graag wat er nodig is. Laat ons samen kijken wat mogelijk is en krijg een persoonlijk voorstel dat past als gegoten.
RITES OF PASSAGE

Al sinds mensenheugenis worden jongeren begeleid op hun weg naar volwassenheid door de oudere leden van de tribe. De volwassenen tonen hen de weg en initiëren hen in een nieuwe wereld, waarin ze verantwoordelijkheid en hun eigen plek krijgen.
In het westen zijn wij dit gaandeweg wat vergeten, waardoor er veel zinloosheid, depressie en risicovol gedrag is ontstaan bij jongeren. Rites of passage bieden daar een antwoord op.
Oeroude rituelen vertaald in hedendaagse uitdagingen dagen de jongeren uit om zichzelf te vinden en te tonen in wie ze zijn. Deze rituelen zijn een gezond alternatief voor de uitdagingen die ze zichzelf anders geven. Ook de school kan hierin een belangrijke rol opnemen door een rites of passage te organiseren voor de jongeren.
Leerkrachten en zorgfiguren, zijn naast de ouders belangrijke schakels in de omgeving van de jongeren. Rites of passage zet deze verbinding en steun mooi in de verf. Organiseer daarom als school een rites op passage reeks of meerdaagse en zet daarmee in op welbevinden bij de jongeren, alsook op verbinding met zichzelf, met elkaar en met de leerkrachten. Zo kan er als 1 team gewerkt worden naar dat wat er werkelijk toe doet: de jongeren voorbereiden om zo stevig mogelijk in het leven te staan.
