top of page

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

Artikel 1. Algemeen en definities

    1. Ommetoer, een besloten vennootschap, met zetel te Keydorpstraat 9, 8340 Vlissegem, ingeschreven in het Rechtspersonenregister te Gent (Afdeling Brugge), met ondernemingsnummer 1011.586.373  (hierna “Ommetoer”).          E-mailadres: hallo@ommetoer.be

    2. 1.2.   In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 

(1) Algemene Voorwaarden: Huidige algemene voorwaarden

(2) Dienst(en): Aangeboden trainingen, workshops, webinars, groepstrajecten, teambuildings, consultaties, Online Diensten en live events

(3) Dienstverlener: Iedere aangestelde door Ommetoer

(4) Cliënt: De ondernemer of rechtspersoon die een overeenkomst afsluit met Ommetoer en hierdoor de algemene voorwaarden aanvaardt

(5) Offerte(s): Een aanbieding of een offerte uitgaande van de Dienstverlener (via website, sociale media of e-mail)

(6) Online Dienst: Een Dienst die bestaat uit online content, bijvoorbeeld: webinar, e-book, online workshop, … of wordt geleverd via een digitale drager

(7) Overeenkomst: De overeenkomst tot dienstverlening tussen Dienstverlener en Cliënt na aanvaarding van de Offerte door de Cliënt of de overeenkomst tot aankoop van een Dienst 

(8) Partijen: De Dienstverlener en de Cliënt samen

(9) Schriftelijk: de schriftelijke communicatie zoals e-mail of via een aangetekend schrijven waar nodig

(10) Website: www.ommetoer.be

Artikel 2. Aanvaarding van de algemene voorwaarden

2.1 Afwijkingen van deze algemene voorwaarden zijn slechts geldig indien deze uitdrukkelijk voorafgaandelijk en schriftelijk werden overeengekomen. Ommetoer behoudt zich het recht voor wijzigingen aan te brengen aan onderhavige algemene voorwaarden zonder dat deze invloed zullen hebben op bestaande overeenkomsten.

Artikel 3. Verbintenissen

3.1 Cliënt kan via de Website een aanvraagformulier invullen. Hierna zal Ommetoer, desgevallend na een kennismaking, een Offerte overmaken aan de Cliënt. Na het aanvaarden van de Offerte door de Cliënt zal de Overeenkomst tot stand komen. De bevestiging wordt naar het door de Cliënt opgegeven e-mailadres verstuurd. 

3.2 Aanvragen en inschrijvingen (met uitzondering van een Online Dienst) zijn niet bindend voor Ommetoer zolang deze, na het doorlopen van het aanvraag- en inschrijvingsproces niet per e-mail of enige ander passend communicatiemiddel zijn bevestigd door Ommetoer.

 

3.3 Van de Cliënt wordt verwacht dat hij/zij Ommetoer stipt op de hoogte brengt en houdt van alle informatie die (redelijkerwijze) nuttig en nodig is bij de uitvoering van de Dienst. 

3.4 Online Diensten worden via de webshop aangekocht en onmiddellijk afgerekend in de online betaaltool. Betalingen dienen te gebeuren via bankcontact of SEPA domiciliëring (voor membership).

3.5 Ommetoer zal bij het vervullen van de Dienst beroep doen op de diensten van derden indien hij dat noodzakelijk of nuttig acht.

Artikel 4. Levering

4.1 Online Diensten zullen worden geleverd binnen 72u na aankoop, tenzij anders aangegeven in de Offerte. De Cliënt ontvangt dan een e-mail met instructies om in te loggen om de Online Dienst te raadplegen. Cliënt heeft hiervoor een computer, Ipad of smartphone en internetverbinding voor nodig. 

4.2 Overige Diensten zullen worden geleverd op de afgesproken tijdstippen.  

Artikel 5. Prijs- en betalingsvoorwaarden

5.1 Ommetoer zal de gevraagde Diensten uitvoeren tegen de forfaitaire prijs zoals aangegeven in de Offerte of zoals opgenomen in de Overeenkomst. Prijzen zijn steeds exclusief BTW. Alle vermelde prijzen zijn steeds exclusief reiskosten, verblijfskosten, onkosten ter plaatste, tenzij anders aangegeven. 

5.2 Eventuele wijzigingen aan de gevraagde Diensten en/of bijkomende Diensten zullen bijkomend aangerekend worden overeenkomstig de tarieven die van kracht zijn op het ogenblik dat de wijzigingen/bijkomende Diensten worden besteld/aangekocht. De Cliënt kan de geldende tarieven te allen tijde opvragen bij Ommetoer met dien verstande dat indien er niks werd bepaald deze bijkomende Diensten/wijzigingen zullen worden uitgevoerd aan een uurtarief van 150 EUR (inclusief BTW). 

5.3. Ommetoer kan niet aan haar Offerte worden gehouden indien de Cliënt redelijkerwijze kon begrijpen dat de Offerte, of een onderdeel daarvan, een kennelijke materiële vergissing of een typo bevat, zoals bijvoorbeeld een onrealistische hoge korting of ongebruikelijke lage vraagprijs.

5.4 Op het ogenblik dat de Cliënt een Dienst of Online Dienst aankoopt dient hij/zij de volledige prijs te betalen.

Ommetoer biedt voor (Online) Diensten betalingsfaciliteiten aan om jaarlijks, per kwartaal, of maandelijks te betalen. Indien de Cliënt gebruik wil maken van de aangeboden betalingsfaciliteiten dient het eerste verschuldigd abonnementsgeld betaald te zijn, alvorens Ommetoer toegang verleent tot het platform waarop de (Online) Diensten beschikbaar worden gesteld.

5.5 Indien de Cliënt niet akkoord gaat met een factuur of betaalbevestiging, dient hij/zij schriftelijk bezwaar aan te tekenen binnen de 5 kalenderdagen te rekenen vanaf ontvangst van de factuur of betaalbevestiging. 

5.6 Indien de Cliënt gebruik wenst te maken van de KMO Portefeuille (KMOP), dient hij/zij het BTW bedrag en eventuele niet-subsidieerbare kosten integraal aan Ommetoer te betalen en vervolgens de aanvraag te voltooien via het KMOP-portaal. De noodzakelijke gegevens voorziet Ommetoer in de factuur. De aanvraag tot KMOP dient te gebeuren binnen 14 dagen na start van het jaartraject, zoniet vervalt het recht om KMOP aan te vragen.

5.7 Ingeval van laattijdige betaling of wanbetaling door de Cliënt zal van rechtswege een interest verschuldigd zijn zoals vastgesteld in de wet van 2 augustus 2002 betreffende de bestrijding van de betalingsachterstand bij handelstransacties. Vanaf de eerste aangetekende ingebrekestelling is Ommetoer gerechtigd om een forfaitair schadebeding toe te passen. Deze is gelijk aan 10% van de onbetaalde factuur, met een minimum van honderd (100) euro, niettegenstaande het recht van Ommetoer om bijkomend de werkelijk geleden schade te vorderen. 

De kosten voor het invorderen van een onbetaalde factuur zijn steeds ten laste van de Cliënt.

Onverminderd hetgeen bepaald in dit artikel behoudt Ommetoer zich het recht voor om in geval van wanbetaling de toegang tot de (Online) Diensten tijdelijk op te schorten, tot algehele betaling door de Cliënt van de nog openstaande sommen.

Artikel 6. Duur en beëindiging van de overeenkomst 

6.1 De Overeenkomst tussen Ommetoer en de Cliënt is van bepaalde duur behoudens indien uitdrukkelijk en Schriftelijk anders overeengekomen. Een Overeenkomst van bepaalde duur kan door de Cliënt niet voortijdig beëindigd worden, dan met betaling van een verbrekingsvergoeding die gelijk is aan het nog te betalen bedrag voor de resterende termijn.

6.2 Indien de Cliënt opteert voor een (Online) Dienst met abonnementsformule, bedraagt de duurtijd van de Overeenkomst één jaar, te rekenen vanaf de aankoop van de (Online) Dienst.

Het jaarabonnement kan door de Cliënt niet voortijdig worden opgezegd in de initiële termijn. In het geval de Cliënt beslist geen verder gebruik te maken van de (Online) Diensten gedurende de initiële termijn, kan hij/zij geen aanspraak maken op enige vorm van terugbetaling. Uitzonderlijk geldt dat, indien de Cliënt na het eerste evenement niet tevreden is, het volledige bedrag zal worden terugbetaald.

Het abonnement wordt na het verstrijken van de initiële termijn stilzwijgend verlengd met eenzelfde termijn als de initiële termijn, tenzij de Cliënt Ommetoer Schriftelijk op de hoogte brengt van zijn wil tot stopzetting van het abonnement uiterlijk zeven (7) kalenderdagen voor de vervaldag.  De Overeenkomst komt in dat geval automatisch ten einde op de vervaldatum. 

Indien de Cliënt nalaat de Overeenkomst binnen de voorgeschreven termijn gepast op te zeggen, wordt de Overeenkomst verlengd met eenzelfde termijn als de initiële termijn.

De verlenging van het jaarabonnement doet een nieuwe termijn ontstaan die door de Cliënt niet voortijdig kan worden opgezegd. In het geval de Cliënt geen verder gebruik wenst te maken van de (Online) Diensten, kan hij/zij geen aanspraak maken op enige vorm van terugbetaling. De Cliënt die de stilzwijgende verlenging wil verhinderen dient Ommetoer Schriftelijk van zijn/haar wil tot stopzetting van het abonnement op de hoogte te brengen en dit uiterlijk zeven (7) kalenderdagen voor de vervaldatum van het lopende abonnement.

6.3 Indien een Cliënt niet aanwezig kan zijn bij een geplande sessie, een sessie annuleert, of zonder verwittiging afwezig blijft (no-show), kan de Cliënt geen aanspraak maken op terugbetaling van het betaalde bedrag. In geval van ziekte of overmacht kan de Cliënt, indien praktisch haalbaar en afhankelijk van beschikbaarheid, de gemiste sessie inhalen bij een andere groep.

6.4 Indien een Cliënt zich niet kan aarden in een groep, zal Ommetoer intern evalueren welke alternatieve mogelijkheden beschikbaar zijn. Dit kan, indien haalbaar, de overstap naar een andere groep omvatten. Er wordt echter geen garantie geboden dat een dergelijke oplossing altijd mogelijk is.

6.5 Indien één van beide Partijen wezenlijk tekortschiet in de nakoming van haar verplichtingen en na hier uitdrukkelijk en schriftelijk door de andere Partij op gewezen te zijn, deze verplichting niet binnen een redelijke termijn alsnog nakomt, is de andere Partij gerechtigd de overeenkomst te beëindigen zonder rechterlijke tussenkomst en zonder enige vergoeding verschuldigd te zijn. Indien de Cliënt de Partij is die haar verplichtingen niet nakomt en Ommetoer om die reden de samenwerking stopzet, dan dient het totale saldo van de prijs zoals opgenomen in de Offerte van Ommetoer wel nog te worden betaald. 

Artikel 7. Toegang Member Directory

7.1 De Cliënt heeft toegang tot de Member Directory via het online platform Circle. In geen enkel geval mag dit platform worden gebruikt als leads voor commerciële doeleinden. Bij overtreding van deze regel, bijvoorbeeld door leden hiervoor te benaderen, wordt het abonnement en de toegang tot het platform onmiddellijk beëindigd, zonder recht op terugbetaling.

7.2 De Cliënt is ertoe gehouden zorgvuldig om te gaan met zijn/haar account en de inloggegevens veilig te bewaren. Deze gegevens mogen niet worden doorgegeven aan derden. De Cliënt dient zich te onthouden van strafbare feiten en handelingen die het imago of de reputatie van Ommetoer kunnen schaden en dient steeds te handelen in overeenstemming met onze regels. 

7.3 De Cliënt is zelf verantwoordelijk voor de vertrouwelijkheid en het correcte gebruik van zijn/haar toegangscodes, e-mailadressen, en de beschikbare inhoud.

Artikel 8. Opschorting van de overeenkomst

8.1 Ommetoer behoudt zich het recht voor alle lopende diensten op te schorten en van de Cliënt passende waarborgen te eisen indien er aanwijsbare gebeurtenissen zijn die het wederzijdse vertrouwen schaden en/of de uitvoering van Overeenkomst bemoeilijken en/of onmogelijk maken of indien de Cliënt niet voldoet aan zijn of haar betalingsverplichtingen. 

Artikel 9. Overmacht

9.1 Elke overmachtssituatie bevrijdt de in gebreke blijvende Partij, die zich op de Overmachtssituatie beroept, van haar aansprakelijkheid wegens niet-nakoming van een verplichting uit hoofde van de Overeenkomst.

9.2 Onder overmachtssituatie wordt in hoofde van Ommetoer onder meer (maar niet uitsluitend) begrepen: oorlog, oproer, staking, pandemie, epidemie, ziekte van Laura du Bois, of een door Ommetoer aangestelde derde, quarantainemaatregelen, brand, overheidsmaatregelen, storm, explosies, natuur- rampen, aardbevingen, hacking, cyberaanvallen, internet- en andere telecommunicatiestoornissen, technische defecten in de ruime zin van het woord, onbereikbaarheid van de Website, problemen  met de hosting, storingen op het platform waarop de Online Diensten worden aangeboden. 

Onder overmachtssituatie wordt in hoofde van de Cliënt onder meer (maar niet uitsluitend) begrepen: oorlog, oproer, staking, pandemie, epidemie, brand, overheidsmaatregelen, storm, explosies, natuur- rampen en aardbevingen. 

9.3 Indien een overmachtssituatie zich voordoet, zal de in gebreke blijvende Partij dit Schriftelijk laten weten aan haar wederpartij binnen de tien (10) werkdagen na het optreden van de overmachtssituatie. 

9.4 In dat geval worden de verplichtingen van de Partijen tijdelijk opgeschort totdat de overmachtssituatie voorbij is. Tijdens deze (opschortings-)periode zullen de Partijen alle redelijke inspanningen leveren om de gevolgen van de overmachtssituatie te beperken en te goeder trouw onderhandelen over de verdere nakoming van hun respectieve verplichtingen uit hoofde van deze Overeenkomst.

Ommetoer behoudt zich te allen tijde het recht voor om ingeplande evenementen te annuleren. In dat geval zal Ommetoer een nieuwe datum vastleggen, het evenement hybride organiseren, of de vorm ervan wijzigen, bijvoorbeeld door een offline evenement naar online te verplaatsen of omgekeerd.

Indien de overmachtssituatie langer dan zes (6) maanden zou duren, kunnen beide Partijen de Overeenkomst Schriftelijk beëindigen, zonder dat een rechterlijke tussenkomst of de betaling van een schadevergoeding aan de andere Partij vereist is.

Artikel 10. Intellectuele eigendom

10.1 Door een Dienst aan te kopen aanvaardt de Cliënt dan ook uitdrukkelijk dat alle inhoud van de cursus of workshop, gebruikte technieken, materiaal, schema’s, voorbeelden, modules, afbeeldingen en video’s (“Intellectuele Eigendom”) eigendom zijn van Ommetoer en deze beschermd zijn door de rechten van intellectuele eigendom. De Cliënt mag deze Intellectuele Eigendom dus niet verspreiden of zelf commercialiseren en dus verkopen. De Intellectuele Eigendom mag door de Cliënt enkel aangewend worden voor privédoeleinden.

Artikel 11. Aansprakelijkheid

11.1 Ommetoer kan enkel aansprakelijk worden gesteld in geval van zware fout en opzettelijke fout. 

11.2 De Overeenkomst bevat voor Ommetoer steeds inspanningsverplichtingen, geen resultaatsverplichtingen. Ommetoer zal uiteraard haar uiterste best doen om de Dienst correct te leveren en het beste resultaat na te streven, zij kan echter niet aansprakelijk worden gesteld indien het beoogde resultaat niet werd bereikt.

11.3 Ommetoer is niet aansprakelijk voor of gehouden tot vergoeding van immateriële, indirecte of gevolgschade, met inbegrip van (doch niet beperkt tot) winstderving, omzetverlies, inkomstenderving, administratie- of personeelskosten, een verhoging van de algemene kosten, verlies van cliënteel of vorderingen van derden. 

11.4 Ommetoer werkt alleen met de beste partners en dienstverleners, doch kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enige schade voortvloeiend uit hun fout, met uitzondering van hun zware (of opzettelijke) fout. 

Ingeval Ommetoer een beroep doet op hulppersonen voor de nakoming van haar verbintenissen, is deze hulppersoon voor geen enkele schade aansprakelijk jegens de Cliënt. Onder ‘hulppersoon’ wordt begrepen, een natuurlijke persoon of rechtspersoon, die door Ommetoer wordt belast met de gehele of gedeeltelijke uitvoering van de Diensten, waaronder freelancers, onderaannemers, zelfstandige medewerkers, werknemers. Noch de Cliënt, noch diens opdrachtgever, of enige partij die in de contractuele keten boven de opdrachtgever van de Cliënt staat, kan een buitencontractuele vordering instellen tegen (een hulppersoon van) een hulppersoon van Ommetoer voor schade veroorzaakt door een fout in de uitvoering van de Overeenkomst. Uitsluitend een contractuele vordering van de Cliënt tegen Ommetoer is desgevallend mogelijk voor dergelijke schade.

11.6 Ommetoer is niet aansprakelijk voor schade, van welke aard dan ook, te wijten aan verkeerde of onjuiste gegevens die door de Cliënt zijn verstrekt. 

11.7 Ommetoer heeft een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering afgesloten, het maximumbedrag waarvoor zij aansprakelijk kan worden gesteld is beperkt tot het bedrag opgenomen in de Offerte. 

11.8 De Cliënt vrijwaart Ommetoer tegen alle aanspraken van derden, die verband houden met de door ons geleverde Diensten.

11.9 De Cliënt erkent dat begeleiding bij Ommetoer een persoonlijk traject betreft dat het persoonlijke, schoolse en zakelijke leven onder de loep neemt en waarbij Ommetoer meekijkt naar zingeving. Dit gebeurt op een ervarings- en lichaamsgerichte manier, waarbij er steeds wederzijdse toestemming is en indien nodig die toestemming ten alle tijde kan opgezegd worden. Van Ommetoer wordt verwacht hierin steeds op een integere manier te werken en ook van de Cliënt wordt hierin voldoende zelfverantwoordelijkheid verwacht.

11.10 Ommetoer bevestigt dat zij geen therapeutische en medische diensten levert. Voor specifiek medisch of therapeutisch advies verwijst Ommetoer de Cliënt naar gecertifieerde therapeuten en artsen. De Diensten van Ommetoer zijn op geen enkel moment bedoeld als behandeling voor burn-out en vormen geen vervanging voor medische of professionele hulp. Indien een Cliënt toch in een burn-out belandt, is hij/zij verplicht dit te melden en passende medische hulp in te schakelen.

11.11 Een aantal Diensten zullen rond een vuurbron plaatsvinden. De Cliënt dient te allen tijde gepaste afstand te bewaren, Ommetoer kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enige schade aan kledij of lichaam.

Artikel 12. Online Diensten

12.1 Toegang tot het gebruikersaccount is strikt persoonlijk. De toegang tot het account, accountgegevens en inloggegevens mogen niet gedeeld worden met derden. 

12.2 Bij een vermoeden tot delen van de accountgegevens aan derden, zal de toegang tot de account voor onbepaalde tijd geblokkeerd worden, zonder dat de Dienstverlener aan jou enige vergoeding of betaling verschuldigd is. 

12.3 Wanneer de Cliënt zou handelen in strijd met deze Algemene Voorwaarden, zijn/haar betalingsverplichtingen niet nakomt of op een andere manier onrechtmatig handelt of schade toebrengt aan de Dienstverlener, dan is de Dienstverlener gerechtigd de toegang tot het account te ontzeggen, zonder dat zij hiervoor enige schadevergoeding verschuldigd is.

12.4 De Dienstverlener zal steeds per aangekochte Online Dienst afzonderlijk meedelen hoe lang de aangekochte Online Dienst ter beschikking is van de Cliënt.

Artikel 13. Gegevensbeschermingsbeleid

13.1 Ommetoer is de verantwoordelijke voor de verwerking van de persoonsgegevens die zal gebeuren conform de bepalingen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de Wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens. 

13.2 Voor meer informatie verwijst Ommetoer naar haar Privacyverklaring op de Website die integraal deel uitmaakt van onderhavige algemene voorwaarden.

Artikel 14. Geheimhouding

14.1 De Dienstverlener is verplicht tot geheimhouding van alle informatie en gegevens waarvan tijdens de uitvoering van de Dienst wordt kennisgenomen. De Dienstverlener neemt alle mogelijke voorzorgsmaatregelen om de belangen van de Cliënt te beschermen. De Cliënt zal op zijn of haar beurt zonder toestemming van de Dienstverlener aan derden geen mededelingen doen over diens aanpak, werkwijze of (de inhoud van) de Offerte.

14.2 De Partijen zijn gehouden deze informatie op geen enkele wijze aan derden bekend te maken tenzij mits voorafgaand uitdrukkelijk en schriftelijk akkoord van de andere Partij of indien zij hiertoe wettelijk zijn verplicht.

Artikel 15. Volledigheid en nietigheid

15.1 Deze algemene voorwaarden vormen de volledige overeenkomst tussen de Cliënt en Ommetoer en vervangen elke vroegere bestaande overeenkomst en elk vorig mondeling of schriftelijk akkoord tussen partijen omtrent hetzelfde voorwerp. 

15.2 Indien enige bepaling (of deel daarvan) van de Algemene Voorwaarden onafdwingbaar of strijdig met een bepaling van dwingend recht zou zijn, zal dit de geldigheid en afdwingbaarheid van de andere bepalingen van deze Algemene Voorwaarden niet beïnvloeden en evenmin de geldigheid en afdwingbaarheid van dat deel van de desbetreffende bepaling dat niet onafdwingbaar is of strijdig is met een bepaling van dwingend recht. In een dergelijk geval zullen de Partijen te goeder trouw onderhandelen om de onafdwingbare of strijdige bepaling te vervanging door een afdwingbare en rechtsgeldige bepaling die zo nauw mogelijk aansluit bij het doel en de strekking van de oorspronkelijke bepaling.  

Artikel 16. Toepasselijk recht en bevoegde rechtbanken

16.1 Het Belgische recht is van toepassing op alle geschillen die verband houden met of die voortvloeien uit de overeenkomst die aan deze algemene voorwaarden is onderworpen. Enkel de Belgische hoven en rechtbanken zijn bevoegd om kennis te nemen van eventuele geschillen betreffende de overeenkomst en de bijhorende algemene voorwaarden.

Artikel 17. Klachten

17.1 Indien de Cliënt ontevreden is over de dienstverlening door Ommetoer en/of een klacht heeft over de begeleiding en/of uitgevoerde Dienst moet deze zo spoedig mogelijk, doch binnen 8 kalenderdagen schriftelijk gemeld worden aan Ommetoer. 

 

Versie december 2024

MODELFORMULIER VOOR HERROEPING

(Dit formulier alleen invullen en terugzenden als u de overeenkomst wilt herroepen)

Ommetoer BV,  besloten vennootschap, gevestigd te Brieversweg 64, 8310 Brugge en ingeschreven in de Kruispuntbank van ondernemingen onder het nummer 1011.586.373 (handelend onder de commerciële naam “Ommetoer”).

E-mailadres: hallo@ommetoer.be

— Ik/Wij (*) deel/delen (*) u hierbij mede dat ik/wij (*) onze overeenkomst betreffende de verkoop van de volgende goederen (*)/levering van de volgende dienst (*) herroep/herroepen (*)

...................................................................................................................................................................................

— Besteld op (*)/Ontvangen op (*)..................................................................................................................... — Naam /Namen consument(en) ........................................................................................................................ ................................................................................................................................................................................... — Adres consument(en) ....................................................................................................................................... ...................................................................................................................................................................................

— Datum ............................................................................................................... — Handtekening van consument(en)

(alleen wanneer dit formulier op papier wordt ingediend)

...................................................................................................................................................................................

(*) Doorhalen wat niet van toepassing is.

 

Versie 14 maart 2023

Ommetoer BV
Keydorpstraat 9
8421 Vlissegem
BE 1011.586.373


Let's talk
hallo@ommetoer.be
laura@ommetoer.be

Join our online village

© 2024 | OMMETOER — ALL RIGHTS RESERVED

bottom of page