top of page
  • Foto van schrijverommetoer

5 redenen om te journalen

Weet je nog? Toen je klein was en aan je dagboek je diepste geheimen toevertrouwde? Weet je nog hoe heerlijk het was om de dingen waar je mee zat van je af te schrijven? Weet je nog hoeveel deugd dat deed?

Misschien weet je het nog wel, misschien schreef je nog nooit in een dagboek. Beide zijn helemaal prima. In deze mail wil ik je wel graag vertellen waarom schrijven zo'n fantastische tool is om aan zelfzorg te doen. En waarom het zo jammer is dat we het dagboekschrijven enkel aan kinderen laten.

Journalen komt van het engels 'journal' wat zoveel als dagboek betekent. Journalen betekent, vrijvertaald: schrijven aan jezelf in een boekje. Waarom je dat zou doen? Wel dat leg ik je graag hieronder uit:

🌙 Wanneer je nadenkt zweven al je gedachten rond in je hoofd en is het moeilijk om hier grip op te krijgen. Door te schrijven, vertraag je je gedachten en kun je er grip op krijgen. Door te schrijven kan opeens duidelijk worden waar je echt mee zit en wat een mogelijk antwoord kan zijn.

🌙 Door te schrijven kom je vaak op gedachten of bij inzichten waar je niet was gekomen als je ze niet had opgeschreven. Zo kan het enorm helpen je doelen uit te schrijven, zo worden ze heel concreet en tastbaar.

🌙 Doordat je deze tijd maakt, doe je aan zelfzorg en versterk je de band met jezelf. Je leert door te journalen goed voor jezelf te zorgen en er voor jezelf te zijn op moeilijke en goeie momenten.

🌙 Het schrijven werkt op vele verschillende manieren: het kan je helpen om na te denken over iets, het kan je helpen doelen te zetten, het kan je helpen om je beter te voelen of om dingen van je af te schrijven. Het is zo simpel, goedkoop en effectief.

🌙 Journalen kun je overal doen. Dus ook tijdens de middagpauze op het werk of even kort in je GSM als de nood hoog is. Het is dus een tool die je overal kunt gebruiken en makkelijk mee te nemen is.

Wil jij graag meer leren over journalen en hoe je dat precies kunt doen? Geniet je daarbij ook graag van een stuk heerlijk gebak en een kop warms? Wees dan ontzettend welkom op de journaling workshop op zaterdagochtend 1 april in Postbar Brugge. Als je je inschrijft voor morgenavond 23.59 geniet je alvast ook nog van de verlengde vroegboekkorting van maar liefst 10 euro.

Heeeeeeeel graag tot dan!


Liefs

Laura


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page