top of page
  • Foto van schrijverommetoer

De plek van ceremonie

Ik ben lang op zoek geweest naar mijn plek in de wereld. Ik heb ver gezocht, over vele oceanen heen. Ik reisde de wereld rond, op zoek en hoopte dat ik, zomaar op een dag, die plek zou vinden.

Lang heb ik gedacht dat ik die plek zou vinden, of beter nog, dat anderen me die plek zouden geven. Ik hoopte dat men me welkom zou heten - feestelijk -, zoals men doet wanneer iemand na het vele verlangen eindelijk arriveert.Ik ben op vele plekken geweest. Ik werd er vaak feestelijk onthaald en soms gevraagd om te blijven. Het was er fijn, het was er mooi, maar geen enkele van die plekken vulde de leegte in mijn hart die me 's nachts vaak van de slaap onthield.


Ik had te leren dat zo'n plek niet buiten mezelf te vinden is. Dat het gevoel van 'belonging' geen geschenk is met een mooie strik errond dat anderen me zouden geven. Ik had te leren dat ik thuis te komen had in mezelf en dat ik vanaf die plek, de wereld kon verkennen. Dat ik pas echt bij anderen kon zijn, als ik mezelf welkom zou kunnen heten, met een zeer feestelijk onthaal.


Ik heb die plek ondertussen mogen vinden. In mezelf en in de wereld. In ceremonie en in rituelen. Want het is daar dat ik mag voelen dat ik een deel ben van een veel groter geheel. Dat ik er toe doe en er ook maar zoveel toe doe. Dat er een plek is voor mij, en dat die plek vooral in mezelf te vinden is.


Het is een waanzinnig geschenk en een immens voorrecht om de bedding van ceremonie mens te mogen worden en mijn hart te mogen vullen. Het is zo'n rijkdom om rituelen in mijn leven te hebben.


Ik wil dit vanaf nu ook graag uitdragen en naar buiten brengen met ommetoer. Zodat iedereen de weg mag vinden naar diens eigen hart. Bekijk dus heel graag het aanbod voor rituelen op maat.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page