top of page
  • lauradubois55

Fuck de beste versie van jezelf.

Gisteren was ik op een netwerkevent voor ondernemers die serieus zijn over hun persoonlijke groei. Daar had ik een inspirerend gesprek met succesvolle founder van meerdere bedrijven die me zei: ''Ik heb het zo gehad met op elk moment de beste versie van mezelf te moeten zijn''. Iets in mij maakte instant ruimte toen ik dat hoorde. Ah, herkenning. ''Ik ook'', antwoordde ik misschien iets te snel voor iemand wiens core-business de beste versie van jezelf belooft. Mjin nieuwsgierige ik ging onmiddellijk mee op onderzoek. ''Wat zou je dan in de plaats willen?'', vroeg ik. Het antwoord dat kwam herkende ik maar al te goed: ''Soms eens mogen gewoon doen, zonder dat de verwachting leeft dat wat ik produceer het beste, mooiste of meest creatieve is dat ik ooit bracht. Eens zonder schuldgevoel een hele middag niksen of ongegeneerd tijd verspillen, omdat ik daar zin in heb. Niet elke seconde de verplichting voelen om alle mogelijke stukjes onbenut potentieel die nog ergens in mij wonen te moeten realiseren, omdat ik anders gebukt ga onder het idee dat ik niet het meeste uit mezelf en het leven haalde.'' ''Innerlijke rust en mildheid voor jezelf dus'', antwoordde ik. ''Ja, dat. Oh, ja dat.'' Ik zou mezelf niet zijn als ik niet verder ging. ''Wat zou je vinden van de stevigste versie van jezelf dan, in plaats van de beste. Hoe voelt dat?'' ''Dat zou al anders zijn,'' zuchtte hij met een bedenkelijke maar geïnspireerde blik, ''dat vind ik beter, ja.'' Ik vertelde hem over hoezeer ik die stevigheid koester, in mijn werk en in mijn leven. Hoe mijn innerlijk werk me doorheen de jaren nog nooit de beste, dan wel veel stevigste versie van mezelf gemaakt had. Hoe ik mijn focus steeds minder probeer te leggen op wat ik doe, maar op wie ik wil zijn. En over hoeveel rust me dat brengt. We praatten nog een eind verder over hoe ons best doen er nog nooit voor had gezorgd dat we iets sneller, beter of mooier konden. Maar dat steviger worden er wel voor zorgt dat we de stormen die zo eigen zijn aan leven en ondernemen met meer gemak trotseren. We hadden het over hoe menselijk het ook is, om niet elke dag met dezelfde energie en goesting in het leven te staan en dat een baaldag niet eens zo balen is wanneer je er ook van geniet. Het gesprek deed me deugd. Het was opnieuw een warme herinnering aan dat waar ik zo in geloof: dat rusten echt productief is, dat vervelen en niksen nodig is om creativiteit aan te wakkeren en dat we vooral de beste versie van onszelf zijn wanneer we de meest authentieke en eerlijkste versie van onszelf op de voorgrond durven zetten. Dat stevigheid een hoger goed is dan perfectie en dat het vaak net die zak chips in de zetel is die ons motiveert om leven en ondernemen op ons eigen tempo te mogen doen. En dat hé, dat wens ik jou en mezelf alle dagen toe. Ik hoor graag van je, als je dit herkent. Stuur me gerust een e-mail met jouw verhaal (hallo@ommetoer.be).

Ik luister zo graag. Veel liefs LauraKlinkt wat ik hierboven schreef als iets wat je graag zou willen, maar weet je niet hoe te starten of doe je dit liever in een community van gelijkgestemde ambitieuze vrouwen?

Wees dan van harte welkom op de day retreat van The Selfcare Club.

We zoomen een dag lang uit, door in te zoomen op jou en je zelfzorg. Met inspirerende innerworkshops kom jij terug bij je kern, zodat je van hieruit moeiteloos kunt leven en ondernemen op jouw voorwaarden. Hello meer ontspanning & rust!

In deze retreat leer je een aantal tools die je een levenlang met je meeneemt in je zoektocht naar jouw perfecte zelfzorg als investering in jezelf en je (werk)leven. Want, thriving you = thriving business.

Geniet met het lezen van dit blogbericht ook nog een dag langer van de early early bird korting (tot en met 22 juli 23.59). Wie z'n business bestie meebrengt geniet ook samen met haar van een extra geschenkje <3.


Check it out0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page